Dzień tatarożerców

Kolejny Dzień Tatarożerców już 10 grudnia przez cały dzień od godziny 11 do 22. Będzie to prawdziwa uczta dla miłośników surowego mięska. Nasz kucharz już nastawia nadgarstek na siekanie z werwą tatara przez cały dzień:)

Podawany będzie tatar siekany z polskiej wołowiny wstępnie doprawiany oliwą truflową i sosem worcester, podany z cebulą, ogórkiem, grzybkami marynowanymi, kurkami, owocem kaparu, musztardą, jajkiem przepiórczym oraz chlebem. Dodatkowo każdy do zamówienia dostanie wódkę w prezencie. Czekają na Was za jedyne 25 złotych, tylko tego dnia. Jednak sam tatar to nie wszystko, liczy się też dekoracja i celebracja chwili, postaramy się byście zapamiętali sposób w jaki podany był tatar. Będzie to także uczta dla oczu. Zachęcamy do przesyłania nam w trakcie wydarzenia zdjęć najciekawszych Waszym zdaniem kompozycji. Najlepsze opublikujemy.

UWAGA! Dodatkowo na podanie w barze hasła “Tatarskie cięcie” dostaniecie wódkę z kanapką z tatarem za 8 zeta!

Martwisz się, że zawsze w Warszawie wszystkie knajpy zamykają się wcześnie i nie masz gdzie zjeść? Specjalnie dla Was kuchnia tego dnia będzie czynna do 23.

Nie bój się tatara, przyjdź go zjeść.

Święto dziękczynienia w Karmniku

Postanowiliśmy siać miłość zamiast wrogości w naszych trudnych czasach. Będziemy więc dziękczynić w Karmniku w czwarty czwartek listopada. Zapraszamy 26 listopada o godzinie 18, nie tylko amerykańskich czy kanadyjskich sympatyków. To święto, które upamiętnia wspólne, pokojowe celebrowanie udanych żniw przez Indian z plemienia Wampanoag oraz kolonistów w 1620 roku. Indianie pomogli kolonistom przetrwać pierwszy rok na nowej ziemi.

Z tej okazji zapraszamy na uroczystą kolację. Zasiądziemy przy jednym stole i stworzymy u nas unikalną okazję zamówienia całego pieczonego indyka z tłuczonymi ziemniakami, sosem żurawinowym, kukurydzą, gotowaną dynią, który wjedzie na stół punktualnie o godzinie 18. Taki indyk napełni brzuchy przynajmniej 10 osób, możecie więc już teraz rezerwować stolik dla grupy. Do tego dostaniecie butelkę wiśniówki. Za taką grupową ucztę z całym indorem ważącym ponad 7 kilogramów zapłacicie 350 złotych.
Uwaga, na całego indyka przyjmujemy rezerwacje tylko do wtorku 24 listopada. Kto pierwszy ten lepszy!

Poza tym serwowane będą w oddzielnych porcjach pierś z indyka pieczona w pomarańczach, goździkach i cynamonie podana na sosie żurawinowo-pomarańczowym z gruszką ziemniaczaną i bukietem sałat za 30 złotych. Do tego kieliszek wiśniówki w prezencie!